top of page

Stappenplan Advies

Digitale registratie via INKOM

1

Als ondernemer dient u zich eerst te registreren via het online platform INKOM. Eenmaal dit is gedaan kan u aan de slag.

Je vraagt een offerte voor advies aan bij een geregistreerd dienstverlener (bv Cyclops). Deze offerte dient vanuit een zeer concrete probleemstelling te vertrekken en zal volledig op maat van u bedrijf worden opgesteld. Je ondertekent de offerte voor het advies bij een geregistreerd dienstverlener (bv Cyclops).

2

Contact met geregistreerd dienstverlener

Online de subsidie aanvraag indienen

3

Op de website van de KMO portefeuille doe je de subsidieaanvraag, ten laatste 14 dagen na de aanvang van de adviesverlening. Dit doe je als volgt: Je zoekt de geregistreerde dienstverlener op de website op (Cyclops DV.A219246). Je voert de startdatum, het bedrag en de titel van de adviesovereenkomst in. De website berekent automatisch het bedrag dat jouw organisatie betaalt, en het gedeelte dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid.

Het resultaat van je aanvraag zie je onmiddellijk online en wordt via e mail bevestigd. Deze bevat een referentiecode en gestructureerde mededeling. Je stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening van de financiële partner Sodexo, en dit binnen de 30 dagen na de registratie van je subsidieaanvraag - anders wordt jouw aanvraag door de overheid geannuleerd! Vervolgens stort Agentschap Innoveren & Ondernemen de subsidie eveneens op deze rekening.

4

Storting van eigen bijdrage

5

Subsidie bijdrage wordt gestort

De Vlaamse overheid maakt de subsidie eveneens over naar deze rekening. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.

Je ontvangt het gevraagde strategische advies van ons met een plan van aanpak.

6

Strategisch advies wordt verleend

7

Bedrag overmaken

Via de website van de KMO Portefeuille geef je opdracht om het bedrag excl. btw te betalen. Hiervoor geef je de referentie of gestructureerde mededeling van de factuur in, en bevestig je dat dit mag betaald worden. Sodexo stort het bedrag excl. btw op de rekening van de dienstverlener.

Het btw-bedrag van de factuur betaal je rechtstreeks aan de dienstverlener via de normale weg (overschrijving via je bank).

8

BTW

betalen

bottom of page